El curs 2021 – 2022 ja està en marxa!

Aquest curs 2021 – 2022 ha començat amb molts canvis per a Ressò, noves incorporacions, nous equips, retorns esperats, etc. però sobretot molta il·lusió per seguir treballant en allò que creiem: la Musicoteràpia!

Aquest trimestre vam reprendre la nostra activitat l’1 de setembre a l’Hospital Sant Joan de Déu, a través del programa Hospital Amic, en el que hi formem part amb altres professionals de diferents disciplines. Allà hi tenim 6 equips diferents que intervenim en diverses unitats de l’hospital: nadons, oncologia, salut mental (Itaka), UCI, crònics complexos i pal·liatius pediàtrics (C2P2) i altres casos derivats per diferents motius a través de child life. Totes aquestes estones compartides fan que, l’estada a l’hospital sigui més positiva per a tots ells i elles.

Un dels projectes més nous és el de l’atenció a domicili dels nens i nenes del programa C2P2, que ha estat possible, un cop més, gràcies a Asociación Benéfica Anita i els seus col·laboradors. La maleta viatgera, plena d’instruments, es posa en marxa de nou, per anar arreu de Catalunya a apropar la musicoteràpia a les llars d’aquests infants i a les seves famílies, creant moments únics adaptats a cada cas.

Un dels grans reptes d’aquest inici ha estat la incorporació, in situ, de les noves parelles que han entrat a formar part de l’equip, i és que quan treballes en tàndem, la complicitat entre els dos o dues professionals és clau per atendre de manera òptima a l’infant o jove. El treball previ de coneixença és molt important per començar a engranar tot aquest mecanisme i a dia d’avui, podem dir que el motor està en molt bona forma!

Per altra banda, retornar a fer musicoteràpia a través de la Fundació Enriqueta Villavecchia a l’Hospital de la Creu i Sant Pau i a la Corporació Sanitària Parc Taulí, ha estat fantàstic després de tots aquests mesos sense poder-hi anar a causa de la pandèmia. L’espera ha estat llarga, però la il·lusió per tornar-hi encara ha estat més gran! La música que, com diuen des de Villavecchia, cura l’ànima. Fer ressonar de nou la música als hospitals és doncs positiu, no només pels infants i joves, sinó també per a les seves famílies i els professionals i personal que els atenen.

També, a través de l’Associació Catalana de la Síndrome de Rett seguim treballant amb les nenes i noies rett al Centre Cívic Can Felipa, en el cas de Barcelona, però també n’atenem a la resta de comarques del país.

Després d’haver superat el repte d’oferir alternatives no presencials durant l’època del confinament estricte a casa, vam poder créixer a nivell d’equip buscant noves vies per apropar allò que fem als nens i nenes que estan a l’hospital. Això ens ha permès també, poder oferir de manera puntual, alguna sessió a infants que no poden sortir de les seves habitacions, com és el cas dels que estan a la unitat de Trasplantament de Progenitors Hematopoètics (TPH). Així doncs, hem experimentat que la tecnologia pot ser una bona aliada en moments concrets com aquest.

Us deixem algunes imatges dels equips de treball de Ressò, musicoterapeutes professionals que atenem de manera conscient als infants i joves (i les seves famílies) amb els que interactuem ens tots aquest espais descrits anteriorment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *