Vosaltres no doneu medicines però cureu l’ànima que és més important.
"Pares de la Carola"

La musicoteràpia és la utilització científica i sistemàtica de la música en un procés interpersonal que facilita canvis de conducta en aquelles persones que pateixen problemes físics, cognitius i/o socioemocionals.

 

La MÚSICA, des de ben antic, se l’ha qualificat de llenguatge universal i des de sempre se li ha reconegut un poder especial, atribuint-li propietats terapèutiques a nivell:

  1. Biològic: El so i les seves vibracions creen una resposta al nostre cervell
  2. Fisiològic: Accelera o retarda les diverses funcions orgàniques del ser humà com la pressió de la sang, el ritme cardíac i el pols, la respiració, les respostes musculars…
  3. Social: Provoca i afavoreix l’expressió d’un mateix, pot suggerir idees i sentiments sense paraules, és un agent socialitzador doncs ajuda les activitats grupals.
  4. Espiritual: La música pot provocar i suggerir: sentiment religiós, d’allò sublim i del transcendent.

Estudis científics avalen l’aplicació de la musicoteràpia en diferents àmbits:

SALUT

Musicioterapia i hospitalització infantil: Music therapy can lower hearl rates of severely sick children. L Uggla, LO Bonde, BM Svahn, M Remberger… – 2016

EDUCACIÓ

Musicoterapia en el aula: estudio sobre su uso en Educación Secundaria Obligatoria.

M. Pérez Eizaguirre, F. Salinas Ramos, M. J. del Olmo Barros. 2015

SOCIAL

Where music helps: Commnmunity music therapy in actionand reflection – B. Stige 2017

La dedicació primordial de l’associació és l’aplicació de la musicoterapia en nens hospitalitzats per malalties greus. També atenem a nens amb dificultats de desenvolupament i aprenentatge. En el camp social tenim experiencia en tallers amb persones adultes en situación de vulnerabilitat.